Plaća marketing managera danas je u prosjeku oko 1.200 eura, on tebe kao poslodavca košta minimalno 2.000 eura mjesečno, bonusi i drugi benefiti kojima ćeš privući marketing managera ovdje nisu niti uključeni. To povećava tvoje troškove, a nisi baš siguran da bi za njega imao posla cijeli mjesec. S druge strane svjestan si da marketing više nije samo opcija, već ključna komponenta uspješnog poslovanja. Virtualni asistent se nameće kao dobro rješenje posebno za mala i srednja poduzeća jer pravilno upravljanje marketinškim strategijama može biti odlučujuće za privlačenje novih kupaca/klijenata/korisnika, izgradnju brenda i ostvarivanje konkurentske prednosti.

Ograničeni resursi, uključujući financijska sredstva i ljudske resurse često rezultiraju da netko unutar firme povremeno odradi nešto po pitanju marketinga i to ne baš koordinirano pa se u komunikaciji prema tržištu događaju nedosljednosti i na kraju ispadneš neprofesionalan i nesvjesno tržištu šalješ lošu sliku o sebi i svom biznisu. Tu nastupa virtualni asistent za marketing kao nezamjenjiv partner koji može potpuno promijeniti način na koji se marketinški napori planiraju, izvode i prate.

Virtualni asistent za marketing je stručnjak za marketing koji radi udaljeno, pružajući podršku poduzećima u raznim marketinškim aktivnostima. To može uključivati izradu sadržaja, upravljanje društvenim medijima, analizom rezultata kampanja, istraživanjem tržišta, pronalaženjem “best buy” ponude za izradu promotivnih materijala, reklama ili zakupa medijskog prostora i mnoge druge zadatke koji su ključni za uspješno provođenje svih marketing aktivnosti. Ukratko, sve ono što bi za tebe radila i osoba koju si zaposlio.

Prednosti korištenja virtualnog asistenta za marketing:

1. Smanjenje troškova

Jedna od glavnih prednosti rentanja marketingaša je smanjenje troškova. Mala i srednja poduzeća često nemaju proračun za zapošljavanje stalnog marketinškog tima ili agencije. Angažiranjem virtualnog asistenta, plaćaš samo za usluge koje stvarno koristiš, eliminirajući troškove vezane uz plaće, beneficije i osposobljavanje.

2. Prilagodljivost

Virtualni asistent za marketing pruža prilagodljivost koja je ključna za mala i srednja poduzeća. Možeš angažirati marketing stručnjaka samo kada je to potrebno, bez obveze stalnog zapošljavanja. To je izuzetno korisno u situacijama kada imaš sezonske kampanje ili posebne projekte.

3. Stručnost i iskustvo

Virtualni asistent za marketing stručnjak je s bogatim iskustvom u različitim segmentima marketinške industrije, što ti daje pristup znanju i vještinama koje si inače možda ne bi mogao priuštiti unutar poduzeća.

4. Više vremena za fokusiranje na važne zadatke

Rentanjem marketingaša, oslobađaš interne resurse koji se mogu usmjeriti na ključne poslovne zadatke. To omogućava tebi i tvom timu da se fokusira na ono u čemu ste najbolji, dok virtualni asistent na sebe preuzima one taskove koji su tebi mrski i stalno ih stavljaš pod tepih.

5. Brza implementacija i fleksibilnost

Rentani marketingaš iskusan je i dobro pliva u svom području, što znači da nema dugotrajnog procesa obuke, trebaš samo reći što želiš postići, a virtualni asistent će djelovati u skladu s tim i dati ti prijedloge i rješenje kako to postići. Također, možeš lako prilagoditi obujam rada virtualnog asistenta ovisno o tvojim potrebama.

6. Praćenje i analitika

Virtualni asistent izrađuje detaljan izvještaj o rezultatima marketinške kampanje. To omogućava transparentnost i omogućuje ti da bolje razumiješ što prolazi na tržištu, a što ne, te kako poboljšati buduće kampanje.

7. Dostupnost raznolikih vještina

Mala i srednja poduzeća često nemaju resurse za zapošljavanje stručnjaka za svaku specifičnu marketinšku disciplinu. Angažiranjem virtualnog asistenta imaš pristup raznolikim vještinama, od grafičkog dizajna do SEO optimizacije ili media buyera koji će ti uvijek naći najpovoljniju ponudu za primjerice zakup billboarda.

Virtualni asistent kao rješenje

Rentaj marketingaša

Za male i srednje poduzetnike, korištenje virtualnog asistenta za marketing znači transformaciju pristupa marketinškim naporima. Ova praksa pruža fleksibilnost, stručnost i pristup raznolikim vještinama, omogućujući malim i srednjim poduzećima da efikasno i učinkovito izvode marketinške strategije bez velikih troškova i obveza. Virtualni asistent za marketing nije samo podrška, već ključni partner u postizanju uspjeha na današnjem tržištu. Iskoristi sve prednosti koje ti rentani marketingaš može ponuditi.

Dogovori konzultacije

Svaki klijent je individua za sebe i poslovni odnos ugovara se potpuno personalizirano.