Trebalo mi je vremena da svojoj klijentici objasnim da nije dovoljno podijeliti letke jednom i očekivati da će se klijenti pojaviti na vratima kozmetičkog salona. Pogotovo ne, u trenutku kad si tek otvorio svoja vrata. Nakon malo više od mjesec dana čekanja na nove klijente pristala je napokon na Google My Business i web stranicu, a zatim i na jednu malu Google Ads kampanju, ništa to njoj nije bilo jasno i nije vjerovala da će to pomoći njenom salonu jer ona o tome ništa ne zna niti joj išta predstavlja sad ta točkica na karti gdje se pojavio njen salon. Da se razumijemo, ne mora ona o tome ništa niti znati, njezin posao je odraditi medicinsku pedikuru i nalakirati noktiće, odraditi trajni lak koji će izdržati svaki udarac palcem u rub stola. Njezina strategija je bila marketing “od usta do usta” i moram priznati bila je u pravu. Ova strategija nije jednostavna, ona stavlja kvalitetu usluge na prvo mjesto i to je to vrlo teško i iscrpljujuće financijski gledano jer broj klijenata raste vrlo sporo, a računi i troškovi moraju biti namireni. Splet mog i njenog pristupa rezultirali su uspjehom, njen posao raste iz dana u dan, broj klijenta se povećava unatoč sezonalnosti potražnje za primjerice, pedikurom.

Google My Business je ubrzao stvar i konstantno generira nove klijente. SEO je naravno odradio svoje, ali smo odabrali strategiju koja nije išla široko i komunicirala pojam kozmetičkog salona već smo se usmjerili na ono što je primarno bila ciljna skupina, a to je zadovoljenje potražnje za medicinskom pedikurom. U ovom slučaju specijalizacija za jedan segment usluge generirala je nove klijente ne samo u segmentu medicinske pedikure nego i drugih usluga koje ovaj kozmetički salon pruža.

Studio Lena Google my business broj telefonskih poziva

Google My Business (GMB) je besplatna internetska platforma koju nudi Google, a koja omogućuje tvrtkama da upravljaju svojim online prisustvom na Google pretraživanju i Google Mapsima. Ova usluga je posebno korisna za lokalne biznise i organizacije jer im omogućuje da se prikažu potencijalnim klijentima ili posjetiteljima koji traže proizvode ili usluge u njihovoj blizini.

Kroz Google My Business, vlasnici tvrtki mogu stvoriti ili ažurirati svoj poslovni profil koji sadrži ključne informacije o tvrtki (adresa, radno vrijeme, broj telefona, web stranica, recenzije, fotografije i druge relevantne informacije). Ove informacije prikazuju se u rezultatima pretraživanja i na karti kada netko pretražuje određenu uslugu, proizvod ili tvrtku u određenom području.

Alatna traka vaše tvrtke na Googleu

Korištenje Google My Business-a povećava vidljivost i dostupnost tvrtke na lokalnoj razini, pomažući tako u privlačenju novih klijenata i poboljšanju korisničkog iskustva. Vlasnici tvrtki mogu odgovarati na recenzije, postavljati fotografije, objavljivati najave i promocije te pratiti statistike o posjećenosti svog poslovnog profila kako bi bolje razumjeli svoju ciljnu skupinu.

Ukratko, Google My Business je alat koji pomaže tvrtkama da kontroliraju i poboljšaju svoje online prisustvo na Google pretraživanju i Google Mapsima, što može biti ključno za njihov uspjeh u lokalnoj zajednici.

Zaključak je da uz malo truda, nešto teksta i koju sličicu možeš besplatno doći do svoje ciljane skupine, ali nije to sve. Nakon onog prvog naleta novih klijenata koji su iz radoznalosti došli moraš im pružiti ugodno psihološko iskustvo kako bi i ostali tvoji klijenti i kako bi te preporučili nekom drugom. GMB na dalje odrađuje posao za tebe ukoliko si dosljedan u objavljivanju novog sadržaja i ukoliko si dosljedan u svojoj kvaliteti. Recenzije ne moraju biti 5,0, što više to je utopija koja djeluje pomalo namješteno. Sasvim je ok ukoliko dobiješ i koju nižu ocjenu. Ona djeluje kao korektivni faktor na tebe da se i dalje trudiš, a svojoj ciljanoj skupini izgledaš legitimno jer recenzije ne izgledaju “namješteno”.

Recenzije su moćan besplatni alat s kojim možeš upravljati na organski način, ali treba biti dosljedan. Pročitaj više na blogu Recenzije i njihova snaga.

Dogovori konzultacije

Svaki klijent je individua za sebe i poslovni odnos ugovara se potpuno personalizirano.